Pages

27 Ekim 2015 Salı

Mekke’de Gezi Ziyaretleri

Mekke’de Gezi Ziyaretleri
            Mekke, dini bir vazife olan Hac görevinin merkezi olan eşsiz ruhani bir boyuta sahip şehirdir. Bu topraklara ayak basabilmek ve bu kutsal vazifeyi yerine getirebilmek için her yıl milyonlarca kişi buraya akın etmektedir. Hz. Muhammed (S.A.V)’ın doğup büyüdüğü bu kutsal toprakları ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken mübarek ziyaret yerleri bulunmaktadır.
  •                Kabe


Müslümanların kıblesi olarak belirlenmiş olan Kabe Mekke’de bulunan ve oldukça kutsal olan merkezdir. Kabe etrafında dönülerek Hacı adaylarının tavaf görevi yerine gelmektedir.
  •            Arafat

Arafat; Rahmet Dağı anlamına gelmektedir. Cennet’ten ayrıldıktan sonra, Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yeryüzüne geldiği ve birbirleri ile ilk kez buluştukları yerdir. Bu yerde Hacı adayları bir diğer görevleri olan Vakfe görevlerini yerine getirirler.

  •            Hz. Muhammed (S.A.V.) Doğduğu Ev
Son Peygamber olan Hz. Muhamed(S.A.V.)’in dünya’ya geldiği evdir. Ziyaret edilecek olan bu ev artık kütüphane olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Peygamber’in ağaç beşiği de hala evde sergilenmektedir.
  •              Hira Mağarası
Hira Dağı üzerindeki Hira Mağarası, İslamiyet’in temellerinin atıldığı mağaradır. Bu mağarada Hz. Muhammed ( S.A.V.)’e ilk vahiy gelmiştir. Bu nedenle oldukça kutsal bir yer olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır.
  •            Mina Şeytan Taşlama
Hacı adaylarının görevlerini tamamlamak adına Mina alanına gelmektedirler. Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü Akabe Cemresi, Küçük Cemre ve Orta Cemre olmak üzere 3 tane temsili şeytanı taşlarlar. Bu görev ile şeytanı lanetlemiş olurlar.
  •            Müzdelife
Allah (C.C)’a en fazla yaklaşılan bu yer, Arafat ile Mina arasında yer almaktadır. Hacı adayları Arafat görevlerinden sonra bu bölümde Vakfe yapmaktadırlar.
  •          Cennet-ül Mualla Kabristanı
Bu kabristan İslamiyet için savaşmış, öncülük etmiş, inanmış kişilerin mezarlarından oluşmaktadır.
            Kutsal topraklara yapılacak olan gezi ziyaretleri, manevi huzur ve dini açıdan görevleri yerine getirme imkanı sağlamaktadır. Bu nedenle Mekke ziyaretleri oldukça kutsaldır.


0 yorum:

Yorum Gönder