Pages

29 Ekim 2015 Perşembe

Yunan Adalarına Giriş Vize İşlemleri

Yunan Adalarına Giriş Vize İşlemleri
Tatil seçeneklerinizin içine farklı alternatifleri de eklemeniz için sizlere farklı bir önerimiz olacak. Bu tatilinizde kısa bir Yunan Adaları turu yapmak istemez misiniz? Evet, hepiniz Yunan Adalarının ne kadar ender ve farklı turistik yerler olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Şimdi ise bizler için çok daha cazip bir hale geldi. 2014 yılında Yunan hükümetinin aldığı bir karar bir karar ile Türkiye ve birkaç ülkeye daha Yunan adalarında kapıda vize uygulaması başlatıldı.
Bu ne demek olur diye sorarsanız hemen açıklayalım. Yunan Adaları için artık uzun Schengen vize işlemlerini yaptırmanıza gerek kalmadan basit bir şekilde kapıda vize uygulamasından yararlanabilirsiniz.
Genellikle bir tur şirketi ya da sizi oraya götürecek olan yetkili kişiler tarafından da yapılabilecek olan işlemlerde sizin çok fazla bir evrak hazırlamanız gerekmiyor.
Yunan Adaları için kapıda vize uygulamasında gerekli olan evraklar ise şu şekilde; öncelikle güncel tarihli ve geçerli bir pasaportunzun olması elbette ki ilk şart. Pasaportunuzun genel bilgiler olan resimli bölümünün okunaklı çekilmiş bir fotokopisini hazırlayınız. Ardından arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf gerekiyor. Ayrıca gideceğiniz gemiye ait gidiş dönüş biletleriniz ile otel rezervasyonunuz hazır olmalı. Bu tip işlemleri zaten acenteniz halledecektir. Tüm bunların haricinde güncel hesap özetinizin olduğu banka şubenizden alınmış ve hesap işlemleriniz ile ilgili ekstre yada hesap cüzdanı almalısınız. Bu evraklarınızın tamam ise vize başvuru formunu doldurmanız ve imzalamanız yeterli olacaktır.
Peki, bu işin bize maliye nedir diye soracak olursanız; genellikle vize işlemleri için 0- 12 yaş grubu ücretsiz ve evraksız iken yetişkinler ve 12 yaş üzerinde ki çocuklar için sadece 60 EURO kişi başı ücret alınmaktadır. Sizlerde artık farklı bir alternatif olan Yunan adalarına kolayca seyahat edebilir ve özel bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.
Rodos

Sakız Adası

Santorini

Mykonos

0 yorum:

Yorum Gönder