Pages

29 Ekim 2015 Perşembe

Yat Kiralama Nasıl Yapılır

Yat Kiralama Nasıl Yapılır
Tekne turlarını seviyor ve kendinize ait bir tekneniz yok ise üzülmelinize gerek yok. Ülkemizde artık farklı firmalar bünyelerinde bulunan yatları personeli ile ya da personelsiz olarak kiraya veriyorlar. Kısa ve uzun süreli olarak yat kiralamak istediğiniz bu tip bir hizmeti belirli bir bedel karşılığında sizlerde alabilirsiniz. Özellikle yat kullanma yani kaptanlık sertifikanız var ise sizlerde yatınızı kiralayıp istediğiniz şekilde denizde tatilinizi yapabiliyorsunuz. Ancak yatçılığı bilmiyorsanız üzülmenize de gerek yok. Kiralama firmaları personelli olarak da sizlere yat kiralama hizmeti sunuyor.

Yat kiralama fiyatları ise birçok etkene göre değişkenlik göstermekte. Yat kiralama işlemini yapacağınız yer, yatın teknik özellikleri, hangi aylarda kiralama yapacağınız ve ne kadar süreliğine kiralayacağınıza bağlı olarak değişim gösteriyor. Bu neden ile kiralama yapacağınız zaman yat kiralama firmaları ile birebir görüşmeniz fayda vardır.
Yat kiralama biraz daha büyük ölçekli bir işlem olduğu için firmadan firmaya da değişen bazı kuralları kapsamaktadır. Bu neden ile kiralayan ile firma arasında belirli menfaatlerin korunması amacı ile bir sözleşme yapılmaktadır. Bu tip sözleşmelerin en belirgin özelliği ise yatın sadece kiralayan tarafından özel tatil ve gezi amacı ile kullanılmasıdır. Hiçbir şekilde kiraladığınız yat ile ticaret ve taşımacılık yapamazsınız. 


Kiralama sözleşmesi yatın teslim alınacağı, teslim edileceği şartları belirleyen yazılı bir akittir. Hem sizlerin hem de yat sahibi firmanın zarar görmemesi ve kanunlar önünde sıkıntı yaşanmaması amacı ile düzenlenmektedir. Fiyat, süre ve ilgili alanlar doldurulduktan sonra her iki taraf tarafından imzalanarak sözleşme yapılmış olur. 

Sizler de denizde kendinize ait bir yatta tatil yapmak için bu tarz bir alternatifi değerlendirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında farklı yerler görmek ve denizden seyahat etmek oldukça hoş ve farklı bir tatil alternatifi olabilir. 

Vip Yat Kiralama


0 yorum:

Yorum Gönder