Pages

29 Ekim 2015 Perşembe

Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Uçak Korkusu
Dünya genelinde her 10 kişiden birisinin yaşadığı ve yaşayabileceği uçak korkusu ciddi bir kontrol kaybet korkusu ile beslenmektedir. Bu korkuyu yaşayan insanların tüm diğer dışa vurulan ya da hissettiği korkuların altında yatan tek sebep kontrol kaybıdır. Bir aracın kontrolünüz dışında olması ve onun uçan bir araç olması bazı insanları ciddi olarak gerer. Ancak bu korku ile başa çıkma yöntemleri de yok değildir.

Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey
  •        Hava boşlukları genellikle insanları tedirgin eden en büyük uçuş sorunlarındandır. Öncelikle bunların ciddi bir sorun olmadığını ve doğal bir durum olduğunu bilmelisiniz. Araç ile kasisli bir yolda seyahat ettiğinizi ve zarar görmediğinizi düşünün. Bu da benzer bir durumdur ve can güvenliğinizi tehlikeye atmaz.
  •     Yüzlerce kişinin tek seferde havada taşındığı araçların ne kadar güvenli olması gerektiğini herkes tahmin eder. Öncelikle bindiğiniz uçağın basit nedenler ile düşmeyeceğini ve onun güçlü bir araç olduğunu artık kabul edin.
  •          Basit bir online hava radar istasyonu sitesine giriş yapın. Anlık olarak havada ki uçan tüm uçakları bu sitelerde görebilirsiniz. İnanın ilk anda gözlerinize inanamayacağınız bu uçakların hepsi havada… Yani dünyamızda her saat milyonlarca uçuş gerçekleşmekte. Bu yüzden sizlerde güvenli şekilde uçan bu uçaklarda olduğunuzda sorun etmenize gerek yok.
  •          Kötü uçak kazaları ve arkadaşlarınızın anlattığı abartılı kötü uçuş deneyimlerini bir yana bırakarak biraz olumlu şeyler düşünün. Bu tip konuları kafanızdan uzaklaştırın.
  •         Fobilerimiz beynimizi kemiren küçük böceklere benzer. Bu yüzden aklınızdan geçen o seslere kulak asmayın farklı şeyler ile ilgilenin.
  •        Bu korkunun tamamen yapay kasılmalara neden olduğu zamanlarda, kontrolü elinize alın ve bazı kaslarınızı kasıp açarak beyninizin sizi yönetmesini durdurun.
  •         Derin bir nefes alın ve yavaş bir şekilde sistemli olarak bırakın. Bu şekilde beyninize kan daha çok gider ve daha farklı duygular hissedersiniz.
  •           Sorununuz çok ciddi boyutta ve uçmak sizin hayatınızın bir parçası ise; havacılık eğitimi alarak konuya yaklaşımınızı değiştirebilirsiniz.
  •        Psikolojik destek alarak sorunun başladığı noktalar test ya da hipnoz yöntemleri ile belirlenerek müdahale edilebilir
  •       İlaç yöntemi ise sıkça kullanılan ve faydası olan bir durumdur. 

0 yorum:

Yorum Gönder