Pages

24 Aralık 2015 Perşembe

Afyon Kaplıcaları

Afyon Kaplıcaları
Afyon, ülkemizde kaplıcalar açısından önemli bir yere sahip olan şehirdir. Kaplıca dendi zaman akla gelen ilk şehirdir Afyon. Su derecelerinin yüksek olması ve kaplıca sayısının fazla olması bunda büyük bir etken. İl sınırları içerisinde birçok kaplıca bulunuyor. Şifa verdiği hastalıklar, içerdiği mineraller ve sıcaklıkları bakımından kaplıcalar birbiri ile farklılık göstermektedir.
Afyon Kaplıcaları

·         Gazlıgöl Kaplıcaları
Her yıl binlerce insan ziyaret ediyor burayı. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gazlıgöl Kaplıcaları, Afyon – İhsaniye karayolu üzerinde yer alıyor. Şehir merkezinde 30 dakikada bir servis araçlarına binerek gidebilirsiniz.
·         Heybeli Kaplıcaları
Bizans döneminden bu yana kullanılan Heybeli Kaplıcaları, Afyon – Konya karayolu üzerinde yer alıyor. Kaplıcanın şehir merkezine uzaklığı ise 30 kilometre.
·         Ömer Kaplıcası
Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Ömer Kaplıcası, Afyon – Kütahya karayolu üzerinde bulunuyor. Şehir merkezinden kalkan servislerle kaplıcaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kesin olmamakla birlikte 1889 yılından beri olduğu belirtiliyor.
·         Hüdai Kaplıcaları
Afyon’un en meşhur kaplıcaları arasındadır. Şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta olan Hüdai Kaplıcaları, Afyon – Antalya karayolunda yer alıyor. Hatta o kadar meşhur ve şifalı ki, Türkiye’nin dört bir yanından hastalar buraya sevk ediliyor. Romatizmadan cilt ve deri hastalıklarına kadar birçok hastalığıa iyi geliyor.
·         Gecek Kaplıcası
Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gecek Kaplıcası, Afyon – Kütahya karayolu üzerinde yer alıyor. İl merkezinden kaplıcaya servislerle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Rehabilitasyondan kadın hastalıklarına, şişmanlıktan romatizmal rahatsızlıklara kadar birçok hastalığıa iyi geliyor.

Afyon’da kaplıca civarlarında termal otellerde, pansiyonlarda, tesislerde sıkıntı yaşamadan kalabilirsiniz. Buradaki kaplıcalarının tercih edilme sebebi de konaklama imkanının hiçbir sorun yaşamadan yapılabiliyor olmasıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder