Pages

24 Aralık 2015 Perşembe

Vize İstemeyen Ülkeler

Vize İstemeyen Ülkeler

Farklı bir seyahat yapmayı planladığınız zamanınız ve bütçeniz uygunsa yurt dışı seyahatler en uygun olanladır. Özel ve farklı bir ülkeyi gezip görmek, insanlarını tanımak ve yaşam tarzlarını incelemek insanda farklı birikimler bırakır. Bu neden ile fırsat bulduğunuz ilke anda yabancı bir ilkeye gidebilir ya da kendiniz için bu fırsatı yaratabilirsiniz. Bu tip bir durum aklınıza ilk geldiğinde ise hemen karmaşık vize işlemleri ile ürkmenize ve planlarınızı ertelemenize gerek yok. Özellikle ülkemize vizesiz olarak kapılarını açan birçok görülmeye değer ülke bulunmaktadır.

Farklı uygulamaların olduğu vize işlemlerini yaptırmadan sadece kimliğiniz ve uygun tarihli pasaportunuz ile giriş yapabileceğiniz dünya genelinde yüzlerce ülke bulunmakta. Özellikle 30- 60 - 90 ve 120 gün süreli olarak bu ülkelere gidebilir ve belirtilen süre kadar kalma olanağına sahipsiniz.
Ülkemizden vize talep etmeyen ülkeleri kıtalar bazında ayırmak ve bunlardan bazılarını hemen sizler ile paylaşalım.

Azerbaycan
 Avrupa kıtasında vize istemeyen ülkeler; Andorra, Azerbaycan, Belaruz, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna. Elbette ki Avrupa genelinde İngiltere ve Schengen vizesi geçerli olduğu için artık birçok ülkeye bu vizeler ile işlem almanız gerekmekte.
Güney Amerika vize istemeyen ülkeler ise; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvator, Kolombiya, Nikaragua, Paraguay, Peru, Şili, Uruguay ve Venezüella ülkemize vize uygulamayan ülkelerdendir.
Kuzey Amerika'da ise vize uygulamayan ülkeler; Antigua, Barbuda, Bahaamlar, Barbados, Belize, Britanya Virjin Adaları, Dominik, Guetemala, Haiti ve Hondulas sayılabilir.

Asya Kıtası ise ülkemize kapılarını neredeyse tamamen açan kıtaların başında geliyor. Hemen size birkaç ülke vermek gerekirse; Bahreyn, Bagladeş, Endonezya, Filipinler, Filistin, Gürcistan, Hong Kong, Irak, İran,Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Makao, Lübnan, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Singapur, Suriye, Tacikistan, Tayvan ve Tayland bu ülkelerin başında geliyor.



0 yorum:

Yorum Gönder