Pages

25 Aralık 2015 Cuma

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da Gezilecek Yerler
            İstanbul, masalsı ve büyüleyici şehir… Nice canların feda edildiği, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, iki kıtayı birbirine bağlayan göz alıcı İstanbul… Gezilecek, görülecek öyle doğal güzellikleri, öyle fazla tarihi eseri ve yapısı vardır ki bir ömür verseniz doyamayacağınız bir şehir…
·        Kız Kulesi
Kız Kulesi

Üsküdar’da denizin ortasında, masallar ve çeşitli efsaneler ile anlatılan Kız Kulesi oldukça etkileyici ve muhteşem bir yapıdır. 2500 yıllık bir geçmişi olan bu kule gece ayrı gündüz ayrı manzaraya sahiptir.
·        Galata Kulesi
Galata Kulesi

6. yüzyılda Bizans İmparatorluğu zamanında ilk hali ile İstanbul’da yükselen Galata Kulesi’ne çıkıldığında İstanbul’u 360 derece görebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Hazerfan Ahmet Çelebi tarafından ilk uçuş denemesi yapılan bu kule, sizin de ayaklarınızı yerden kesecek bir yapıt.
·        Kapalıçarşı
Kapalıçarşı Beyazıt meydanında bulunan, altın, kumaş ve farklı hediyelik eşyaların satışlarının yapıldığı, oldukça görkemli ve tarihi bir yapıdır. Oldukça büyük, birçok kapısı olan, içinde kaybolabileceğiniz bir büyüye sahiptir.
·        Pierre Loti
Bu tepeden İstanbul’a bakmak ayrı bir güzelliktir. Havası, doğası ve muhteşem manzarası ile gece de gündüz de buraya büyüleneceksiniz. Eyüp’ten teleferik ile çıkabileceğiniz bu tepe bu kısa yolculukta da sizi oldukça etkileyecektir.
·        Camiiler
Kuşkusuz ki İstanbul’daki eşsiz mimari yapı, kusursuz camileri ile sizi etkisi altına alacaktır. Sultanahmet Cami, Yeni Cami, Süleymaniye Cami, Eyüp Sultan Cami, Fatih Cami, Ortaköy Cami ve daha niceleri…
·        Anadolu Hisarı
14. yüzyılda Beyazıt tarafından yaptırılmış olan bu hisar buram buram tarih kokmaktadır. Eski ve renkli tarihi yapıları ile gezilmesi ve görülmesi gereken eşsiz bir yerdir.
            İstanbul; üzerine şiirler, şarkılar, romanlar yazılmış her taşı tarih kokan bir şehirdir. Yazmakla bitmeyecek, gezmekle doyulamayacak güzelliklere sahiptir. İstanbul aşık olunası bir şehirdir…


0 yorum:

Yorum Gönder