Pages

24 Aralık 2015 Perşembe

Dubai Tatil Rehberi

Dubai Tatil Rehberi
                Arap yarımadasında bulunan Dubai oldukça hızlı bir yükseliş sağlayarak ticaret ve turizm gelirlerini oldukça arttırmıştır. Dünya üzerindeki en büyük gökdelenler, en büyük eğlence ve aktivite alanları ve sonradan oluşturulmuş adaları ile hızlı bir yükselişe geçmiştir.
·         Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dünya üzerindeki en yüksek bina olan Burj Khalifa tam 161 katlı ve 828 metre boyunda bir yapıttır. Ziyaretçiler bu gökdelenden muhteşem manzaralara ve olağanüstü fotoğraflara merhaba diyebiliyorlar. Adeta görsel bir şölen sunmakta olan bu binanın 124. Katı ziyaretçilere ayrılmıştır. Hem gece hem gündüz buradan muhteşem manzaralara ulaşabilirsiniz.
·         Palmiye Adaları
Palmiye Adaları

Bu adalar insan eli ile yapılmış yapay adalardır. Fakat bu adalar öylesine büyüktür ki adaların inşaatı için harcanan kum ve kayalarla dünyayı 3 metrelik bir duvarla örülebilmektedir. Tam 7 yılda tamamlanmış olan bu adalar görsel bir tat vermektedir. Ayrıca oldukça lüks rezidanslar ve tatil yerleri ile dolu olan bu adalar turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.
·         Burj El Arab
Dubai denildiğinde resmen simgesi haline dönüşmüş olan yelken şeklindeki bu otel dünya üzerindeki ilk 7 yıldızlı oteldir. Otelde konaklamak zorunda değilsiniz. İsterseniz içerisine ücretli turlar da yapılmaktadır. Bu şaheseri mutlaka görmelisiniz.
·         Atlantis Hotel
Devasa bir oteldir ve içerisinde muhteşem bir aqua park bulunmaktadır. Burada yunuslar ile yüzmek, su parkında eğlenceye doymak, dalışlara katılmak gibi çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.
·         Çöl Safarisi
Dubai’den en lüks ve popüler etkinliklerden biri de çöl safarisidir. Zaten Dubai bir çöl üzerinde kuruludur. Bu nedenle buraya gitmişken safari yapmak da büyük bir eğlence katacaktır.
·         Dubai Mall
Dünya üzerinde kurulu en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’da alışveriş yaparken kaybolabileceksiniz. Her marka ve her çeşidin bulunduğu bu alışveriş merkezinde devasa bir akvaryum bulunuyor.

Dubai zevk ve eğlence yeri olarak tasarlanmış. Lüks hayatlar, dünyanın “en”leri burada bulunmaktadır. Mutlaka gezilip görülmesi gerekilenler listesinde yer almalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder