Pages

25 Aralık 2015 Cuma

Singapur’da Gezilecek Yerler

Singapur’da Gezilecek Yerler
            Singapur, Cumhuriyet ile yönetilen küçük bir şehir devletidir. Bu ülke oldukça temiz, yaşam standardı çok yüksek bir ülkedir. Ülke içerisinde sakız çiğnemek ve sigara içmek yasak. Dolayısıyla sokaklar tertemiz, hava mis gibi… Küçük fakat gezilecek yeri çok olan bir ülkedir.
·        Merlion Heykeli
Merlion Heykeli

Şehrin merkezinde bulunan ve Singapur’un simgesi olan “balık vücutlu aslan”dır. Kulağa biraz garip gelse de Aslan Şehri anlamına geliyor. Merlion Heykeli’nin biraz ilerisinde dünyanın en yüksek dönme dolabı, nehir ve yürüme alanları bulunmakta.
·        Sentosa Adası
Sentosa Adası

Turistlerin oldukça ilgisini çeken, hem eğlence hem de aktivite merkezidir. Bembeyaz kumları ile muhteşem bir kumsala sahip. Orkide bahçeleri ile bezenmiş bir ada olan Sentosa’ya birkaç yol seçeneği ile gidilmekte. Bu nedenle eğer yanınızda rehber olursa sizi çok daha kolay yönlendirebilecektir.
·        Singapur Hayvanat Bahçesi
Bu hayvanat bahçesinin en önemli özelliği hayvanların kafeslerde olmamasıdır. Oldukça temiz ve bakımlı olan bu bahçede muhteşem bir ziyaret gerçekleştireceksiniz. Gündüz gitmeniz hayvanları yakından görebilmeniz daha muhteşem olacaktır. Eşsiz bahçeler içerisinde dolaşırken her türlü hayvanla karşılaşmanız oldukça normal. Dünyanın en güzel hayvanat bahçesi niteliğinde ve bu bahçede yürümek gezmek oldukça keyif veriyor.
·        Universal Stüdyoları
Singapur’da mutlaka gezilip görülmesi gerekilen yerlerden biridir. İçinizdeki çocuğa merhaba diyeceğiniz bir mekan… Her yaş her karakterde kişinin buraya uğraması gerekmektedir. Oldukça büyük bir eğlence merkezinde, çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Hollywood Bölgesi, New York Bölgesi vb çeşitli alanlar bulunmaktadır. Renkli şovlar, ışıklı caddeler ve birbirinden eşsiz maskotları ile eğlence burada!

Singapur oldukça ileri bir medeniyete ev sahipliği yapmaktadır. Bu ülke; gezmek, dolaşmak ve sınırsız eğlenmek için oldukça uygundur. Eğlenmekten yorulacağınız bu ülkeye tekrar gelmek ve tekrar gezmek isteyeceksiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder