Pages

25 Aralık 2015 Cuma

Fethiye Tatil Yerleri

Fethiye Tatil Yerleri
            Fethiye dünyaca ünlü, yerli yabancı turistleri ağırlayan muhteşem ve göz alıcı bir tatil yeridir. Tertemiz denizi, plajları, koyları ve kumsalları ile asla doğallığı bozulmamış bir tatil cennetidir. Turizmin kalbinin attığı Fethiye gönülleri de fethetmiştir.
·        Saklıkent
Saklıkent

Fethiye denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Saklıkent sizi büyüleyecek. Adeta yeşilliklerin içerisinde Eşen Çayı sizi karşılayacak. Kendinizi adeta masal kentin içinde bulacaksınız. Bu vadi kenarında yürüyüş yapabilecek ve muhteşem fotoğraflar çekebileceksiniz.
·        Antik Kentler
Fethiye Antik Kentler

Medeniyetlerin beşiği olan Fethiye, binlerce yıllık bir geçmişe sahiptir. Her medeniyetin bir yapısını bir izini bulabileceksiniz. Özellikle de belli başlı antik kentler vardır ki görmeden gitmemeniz gerekmektedir. Telmessos Antik Kenti, Patara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti, Tlos Antik Kenti göz alıcı ve tarih kokan yapılar olarak Fethiye’de oldukça yoğun ziyaretçi akınına uğramaktadır.
·        Kayaköy
Kayaköy’ün bir diğer adı da Hayalet Şehir’dir. Milattan önceki dönemlere kadar uzanan bir geçmişe sahiptir. Uzun zamandır kimsenin yaşamadığı bu köyü gezerek esrarengiz bir dünyanın kapılarını açabilirsiniz.
·        12 Adalar
Fethiye denildiği zaman mutlaka tekne turları akla gelmektedir. Tekne turları ile adaları gezebilecek, koylarda durup yüzebileceksiniz. Denizin rengini hiç böyle görmediniz! Mavinin her tonunu bu tekne turunda görebilecek ve renk geçişlerini görünce gözlerinize inanamayacaksınız.
·        Plajlar
Fethiye’nin en bilinen ve en meşhur plajı kuşkusuz ki Ölüdeniz Plajı’dır. Bir diğer önemli plaj ise Çalış Plajı’dır. Özellikleri ise beyaz kumlar ve turkuaz bir denize sahip olmalarıdır.
·        Portville Holiday Villas
Göcek’te bulunan bu tesis lüks hayatın kapılarını sizlere açıyor. Lüks döşenmiş olan villalarda kalmak ve hayatın tadını çıkartmak istiyorsanız bu villaları tercih etmelisinşz.
·        Apart Cennet Bahçesi
Villaları kaldırabilecek bütçeniz yoksa Fethiye’de kalmak imkansız değil. Ölüdeniz mevkiinde bulunan bu apartta kalabilir ve konforlu bir konaklama yaşayabilirsiniz.
            Fethiye doğal güzellikleri, doğası, denizi ve manzarası ile muhteşem bir tatil cenneti. Gidilmesi görülmesi gerekilen özel yerlerden biri…


Çocuklarla Nereye Gidilir

Çocuklarla Nereye Gidilir
Ailecek tatile çıkacak olanlar çocuklarına en güzel tatil imkanlarını sunmak isterler. Bu nedenle de buna uygun tatil yerlerini araştırırlar. Hem güvenilirliği olan hem de çocuklara yönelik aktivitelerin sunulduğu otellerden yana tercih yapmak istemektedirler.  Çocuklu ailelerin tatile gitmeden önce karar verebilmeleri için otel önerileri şu şekildedir.
·        Hillside Beach Clup – Fethiye
Hillside Beach Club – Fethiye

Çocuklarınız için eşsiz bir aktivite imkanı sunan bu otelde hem siz hem çocuğunuz eğlenceli dakikalar geçirebileceksiniz. Çocuk kulübü oldukça profesyonel kişilerden oluşmaktadır. Bu nedenle siz güneşlenirken, deniz veya havuza girerken çocuğunuz ile kaliteli vait geçirebilecek bir ekip ve aktiviteler bol bol bulunmaktadır. Ayrıca bu sayede devamlı etrafta koşturup düşme tehlikesi yaşayan çocuklar da güvende olacaktır.
·        Lykia World Hotel – Ölüdeniz
Tesiste güler yüzlü çalışanlar ve yardımsever bir ekip sayesinde çocuklarınız ile harika bir tatil geçirebileceksiniz. Zaten bu tarz otellerde çocukları seven kişilerin çalışması önemli bir kıstastır. Bu sayede aileler güvenle çocuklarını teslim edebilmektedir.
·        Sheraton Çeşme Hotel Resort & Spa
Çeşme’nin Ilıca mevkiinde bulunan bu tesis tam anlamı ile mükemmeldir. Gerek sunulan hizmet gerek güleryüzlü çalışanlar ve çocuklarınız için tasarlanmış tüm alanları sayesinde güvenli bir tatil sizi bekliyor. Çocuk kulübü çalışanları tarafından kum ile doldurulmuş oyun alanı sayesinde hem çocuklar güvende oluyor hem de çok eğleniyor.
·        Kempinski Bodrum
Kempinski Bodrum

Çocuklar için oldukça sevebilecekleri yiyecekler bulunan bu tesiste ayrıca kids clup oldukça iyi hizmet vermektedir. Hatta çocuklar için ayrıca kahvaltı imkanı bile sunulmaktadır.
            Eğer siz de çocuklarınız ile güzel bir tatil geçirmek istiyorsanız mutlaka çocuk kulüplerini iyi araştırmalısınız. Oteli arayarak bilgi alabileceğiniz gibi otelin yorumlarından da fikir edinebileceksiniz. Çocuklar ile rahat bir tatil geçirebilmek  artık hiç de imkansız değil.


Singapur’da Gezilecek Yerler

Singapur’da Gezilecek Yerler
            Singapur, Cumhuriyet ile yönetilen küçük bir şehir devletidir. Bu ülke oldukça temiz, yaşam standardı çok yüksek bir ülkedir. Ülke içerisinde sakız çiğnemek ve sigara içmek yasak. Dolayısıyla sokaklar tertemiz, hava mis gibi… Küçük fakat gezilecek yeri çok olan bir ülkedir.
·        Merlion Heykeli
Merlion Heykeli

Şehrin merkezinde bulunan ve Singapur’un simgesi olan “balık vücutlu aslan”dır. Kulağa biraz garip gelse de Aslan Şehri anlamına geliyor. Merlion Heykeli’nin biraz ilerisinde dünyanın en yüksek dönme dolabı, nehir ve yürüme alanları bulunmakta.
·        Sentosa Adası
Sentosa Adası

Turistlerin oldukça ilgisini çeken, hem eğlence hem de aktivite merkezidir. Bembeyaz kumları ile muhteşem bir kumsala sahip. Orkide bahçeleri ile bezenmiş bir ada olan Sentosa’ya birkaç yol seçeneği ile gidilmekte. Bu nedenle eğer yanınızda rehber olursa sizi çok daha kolay yönlendirebilecektir.
·        Singapur Hayvanat Bahçesi
Bu hayvanat bahçesinin en önemli özelliği hayvanların kafeslerde olmamasıdır. Oldukça temiz ve bakımlı olan bu bahçede muhteşem bir ziyaret gerçekleştireceksiniz. Gündüz gitmeniz hayvanları yakından görebilmeniz daha muhteşem olacaktır. Eşsiz bahçeler içerisinde dolaşırken her türlü hayvanla karşılaşmanız oldukça normal. Dünyanın en güzel hayvanat bahçesi niteliğinde ve bu bahçede yürümek gezmek oldukça keyif veriyor.
·        Universal Stüdyoları
Singapur’da mutlaka gezilip görülmesi gerekilen yerlerden biridir. İçinizdeki çocuğa merhaba diyeceğiniz bir mekan… Her yaş her karakterde kişinin buraya uğraması gerekmektedir. Oldukça büyük bir eğlence merkezinde, çeşitli bölgeler bulunmaktadır. Hollywood Bölgesi, New York Bölgesi vb çeşitli alanlar bulunmaktadır. Renkli şovlar, ışıklı caddeler ve birbirinden eşsiz maskotları ile eğlence burada!

Singapur oldukça ileri bir medeniyete ev sahipliği yapmaktadır. Bu ülke; gezmek, dolaşmak ve sınırsız eğlenmek için oldukça uygundur. Eğlenmekten yorulacağınız bu ülkeye tekrar gelmek ve tekrar gezmek isteyeceksiniz.

İstanbul’da Gezilecek Yerler

İstanbul’da Gezilecek Yerler
            İstanbul, masalsı ve büyüleyici şehir… Nice canların feda edildiği, sayısız medeniyete ev sahipliği yapmış, iki kıtayı birbirine bağlayan göz alıcı İstanbul… Gezilecek, görülecek öyle doğal güzellikleri, öyle fazla tarihi eseri ve yapısı vardır ki bir ömür verseniz doyamayacağınız bir şehir…
·        Kız Kulesi
Kız Kulesi

Üsküdar’da denizin ortasında, masallar ve çeşitli efsaneler ile anlatılan Kız Kulesi oldukça etkileyici ve muhteşem bir yapıdır. 2500 yıllık bir geçmişi olan bu kule gece ayrı gündüz ayrı manzaraya sahiptir.
·        Galata Kulesi
Galata Kulesi

6. yüzyılda Bizans İmparatorluğu zamanında ilk hali ile İstanbul’da yükselen Galata Kulesi’ne çıkıldığında İstanbul’u 360 derece görebilme imkanına sahip olabilirsiniz. Hazerfan Ahmet Çelebi tarafından ilk uçuş denemesi yapılan bu kule, sizin de ayaklarınızı yerden kesecek bir yapıt.
·        Kapalıçarşı
Kapalıçarşı Beyazıt meydanında bulunan, altın, kumaş ve farklı hediyelik eşyaların satışlarının yapıldığı, oldukça görkemli ve tarihi bir yapıdır. Oldukça büyük, birçok kapısı olan, içinde kaybolabileceğiniz bir büyüye sahiptir.
·        Pierre Loti
Bu tepeden İstanbul’a bakmak ayrı bir güzelliktir. Havası, doğası ve muhteşem manzarası ile gece de gündüz de buraya büyüleneceksiniz. Eyüp’ten teleferik ile çıkabileceğiniz bu tepe bu kısa yolculukta da sizi oldukça etkileyecektir.
·        Camiiler
Kuşkusuz ki İstanbul’daki eşsiz mimari yapı, kusursuz camileri ile sizi etkisi altına alacaktır. Sultanahmet Cami, Yeni Cami, Süleymaniye Cami, Eyüp Sultan Cami, Fatih Cami, Ortaköy Cami ve daha niceleri…
·        Anadolu Hisarı
14. yüzyılda Beyazıt tarafından yaptırılmış olan bu hisar buram buram tarih kokmaktadır. Eski ve renkli tarihi yapıları ile gezilmesi ve görülmesi gereken eşsiz bir yerdir.
            İstanbul; üzerine şiirler, şarkılar, romanlar yazılmış her taşı tarih kokan bir şehirdir. Yazmakla bitmeyecek, gezmekle doyulamayacak güzelliklere sahiptir. İstanbul aşık olunası bir şehirdir…


24 Aralık 2015 Perşembe

Vize İstemeyen Ülkeler

Vize İstemeyen Ülkeler

Farklı bir seyahat yapmayı planladığınız zamanınız ve bütçeniz uygunsa yurt dışı seyahatler en uygun olanladır. Özel ve farklı bir ülkeyi gezip görmek, insanlarını tanımak ve yaşam tarzlarını incelemek insanda farklı birikimler bırakır. Bu neden ile fırsat bulduğunuz ilke anda yabancı bir ilkeye gidebilir ya da kendiniz için bu fırsatı yaratabilirsiniz. Bu tip bir durum aklınıza ilk geldiğinde ise hemen karmaşık vize işlemleri ile ürkmenize ve planlarınızı ertelemenize gerek yok. Özellikle ülkemize vizesiz olarak kapılarını açan birçok görülmeye değer ülke bulunmaktadır.

Farklı uygulamaların olduğu vize işlemlerini yaptırmadan sadece kimliğiniz ve uygun tarihli pasaportunuz ile giriş yapabileceğiniz dünya genelinde yüzlerce ülke bulunmakta. Özellikle 30- 60 - 90 ve 120 gün süreli olarak bu ülkelere gidebilir ve belirtilen süre kadar kalma olanağına sahipsiniz.
Ülkemizden vize talep etmeyen ülkeleri kıtalar bazında ayırmak ve bunlardan bazılarını hemen sizler ile paylaşalım.

Azerbaycan
 Avrupa kıtasında vize istemeyen ülkeler; Andorra, Azerbaycan, Belaruz, Arnavutluk, Bosna Hersek, Makedonya, Kosova, Rusya, Sırbistan ve Ukrayna. Elbette ki Avrupa genelinde İngiltere ve Schengen vizesi geçerli olduğu için artık birçok ülkeye bu vizeler ile işlem almanız gerekmekte.
Güney Amerika vize istemeyen ülkeler ise; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvator, Kolombiya, Nikaragua, Paraguay, Peru, Şili, Uruguay ve Venezüella ülkemize vize uygulamayan ülkelerdendir.
Kuzey Amerika'da ise vize uygulamayan ülkeler; Antigua, Barbuda, Bahaamlar, Barbados, Belize, Britanya Virjin Adaları, Dominik, Guetemala, Haiti ve Hondulas sayılabilir.

Asya Kıtası ise ülkemize kapılarını neredeyse tamamen açan kıtaların başında geliyor. Hemen size birkaç ülke vermek gerekirse; Bahreyn, Bagladeş, Endonezya, Filipinler, Filistin, Gürcistan, Hong Kong, Irak, İran,Japonya, Katar, Kazakistan, Kırgızistan, Makao, Lübnan, Maldivler, Malezya, Moğolistan, Nepal, Sri Lanka, Singapur, Suriye, Tacikistan, Tayvan ve Tayland bu ülkelerin başında geliyor.



Dubai Tatil Rehberi

Dubai Tatil Rehberi
                Arap yarımadasında bulunan Dubai oldukça hızlı bir yükseliş sağlayarak ticaret ve turizm gelirlerini oldukça arttırmıştır. Dünya üzerindeki en büyük gökdelenler, en büyük eğlence ve aktivite alanları ve sonradan oluşturulmuş adaları ile hızlı bir yükselişe geçmiştir.
·         Burj Khalifa
Burj Khalifa

Dünya üzerindeki en yüksek bina olan Burj Khalifa tam 161 katlı ve 828 metre boyunda bir yapıttır. Ziyaretçiler bu gökdelenden muhteşem manzaralara ve olağanüstü fotoğraflara merhaba diyebiliyorlar. Adeta görsel bir şölen sunmakta olan bu binanın 124. Katı ziyaretçilere ayrılmıştır. Hem gece hem gündüz buradan muhteşem manzaralara ulaşabilirsiniz.
·         Palmiye Adaları
Palmiye Adaları

Bu adalar insan eli ile yapılmış yapay adalardır. Fakat bu adalar öylesine büyüktür ki adaların inşaatı için harcanan kum ve kayalarla dünyayı 3 metrelik bir duvarla örülebilmektedir. Tam 7 yılda tamamlanmış olan bu adalar görsel bir tat vermektedir. Ayrıca oldukça lüks rezidanslar ve tatil yerleri ile dolu olan bu adalar turistlerin yoğun ilgisini çekmektedir.
·         Burj El Arab
Dubai denildiğinde resmen simgesi haline dönüşmüş olan yelken şeklindeki bu otel dünya üzerindeki ilk 7 yıldızlı oteldir. Otelde konaklamak zorunda değilsiniz. İsterseniz içerisine ücretli turlar da yapılmaktadır. Bu şaheseri mutlaka görmelisiniz.
·         Atlantis Hotel
Devasa bir oteldir ve içerisinde muhteşem bir aqua park bulunmaktadır. Burada yunuslar ile yüzmek, su parkında eğlenceye doymak, dalışlara katılmak gibi çeşitli aktivitelere katılabilirsiniz.
·         Çöl Safarisi
Dubai’den en lüks ve popüler etkinliklerden biri de çöl safarisidir. Zaten Dubai bir çöl üzerinde kuruludur. Bu nedenle buraya gitmişken safari yapmak da büyük bir eğlence katacaktır.
·         Dubai Mall
Dünya üzerinde kurulu en büyük alışveriş merkezi Dubai Mall’da alışveriş yaparken kaybolabileceksiniz. Her marka ve her çeşidin bulunduğu bu alışveriş merkezinde devasa bir akvaryum bulunuyor.

Dubai zevk ve eğlence yeri olarak tasarlanmış. Lüks hayatlar, dünyanın “en”leri burada bulunmaktadır. Mutlaka gezilip görülmesi gerekilenler listesinde yer almalıdır.

Afyon Kaplıcaları

Afyon Kaplıcaları
Afyon, ülkemizde kaplıcalar açısından önemli bir yere sahip olan şehirdir. Kaplıca dendi zaman akla gelen ilk şehirdir Afyon. Su derecelerinin yüksek olması ve kaplıca sayısının fazla olması bunda büyük bir etken. İl sınırları içerisinde birçok kaplıca bulunuyor. Şifa verdiği hastalıklar, içerdiği mineraller ve sıcaklıkları bakımından kaplıcalar birbiri ile farklılık göstermektedir.
Afyon Kaplıcaları

·         Gazlıgöl Kaplıcaları
Her yıl binlerce insan ziyaret ediyor burayı. Şehir merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Gazlıgöl Kaplıcaları, Afyon – İhsaniye karayolu üzerinde yer alıyor. Şehir merkezinde 30 dakikada bir servis araçlarına binerek gidebilirsiniz.
·         Heybeli Kaplıcaları
Bizans döneminden bu yana kullanılan Heybeli Kaplıcaları, Afyon – Konya karayolu üzerinde yer alıyor. Kaplıcanın şehir merkezine uzaklığı ise 30 kilometre.
·         Ömer Kaplıcası
Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta yer alan Ömer Kaplıcası, Afyon – Kütahya karayolu üzerinde bulunuyor. Şehir merkezinden kalkan servislerle kaplıcaya rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Kesin olmamakla birlikte 1889 yılından beri olduğu belirtiliyor.
·         Hüdai Kaplıcaları
Afyon’un en meşhur kaplıcaları arasındadır. Şehir merkezine 65 kilometre uzaklıkta olan Hüdai Kaplıcaları, Afyon – Antalya karayolunda yer alıyor. Hatta o kadar meşhur ve şifalı ki, Türkiye’nin dört bir yanından hastalar buraya sevk ediliyor. Romatizmadan cilt ve deri hastalıklarına kadar birçok hastalığıa iyi geliyor.
·         Gecek Kaplıcası
Şehir merkezine 15 kilometre uzaklıkta bulunan Gecek Kaplıcası, Afyon – Kütahya karayolu üzerinde yer alıyor. İl merkezinden kaplıcaya servislerle kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Rehabilitasyondan kadın hastalıklarına, şişmanlıktan romatizmal rahatsızlıklara kadar birçok hastalığıa iyi geliyor.

Afyon’da kaplıca civarlarında termal otellerde, pansiyonlarda, tesislerde sıkıntı yaşamadan kalabilirsiniz. Buradaki kaplıcalarının tercih edilme sebebi de konaklama imkanının hiçbir sorun yaşamadan yapılabiliyor olmasıdır.

Kuşadası Otelleri ve Tatil Yerleri

Kuşadası Otelleri Gezilecek Yerler
Kuşadası Aydın ilinin yaklaşık olarak 71 km uzağında bulunan, tatil denilince akla ilk gelen yerlerindendir. Turist akınına uğrayan Kuşadası, Türkiye’nin en sevilen ve beğenilen tatil yerleri arasında baş sıralarda yer almaktadır. Dağlar arasında çevrili olan bu bölge, yeşili ve doğası ile denizi ve kumsalları ile ziyaretçilerine kapılarını açmaktadır.
Kuşadası Gezilecek Yerler
Korumar Hotel Deluxe Kusadasi

·         Kuşadası Milli Parkı
Merkezden 28 km uzakta olan bu park muhteşem bir doğa manzarasına ev sahipliği yapmaktadır. Eğer mavi ve yeşilin adeta dans ettiği bu parkta nefes alabilmek ve kendinizi huzurun kollarına bırakmak istiyorsanız bu dansa eşlik edebilirsiniz. Kuşadası’na gelip de eğer bu parkı görmeden döndüyseniz, Kuşadası’na gittim demeyin…
·         Güvercin Ada Kalesi
İsmini aldığı Güvercin Adası Kuşadası’nın simgesidir. Bu kale yüzlerce yıl önce savunma amaçlı yapılmış olup günümüzde de sağlamlığını korumaktadır. Özellikle de denizden gelen saldırıları engellemek için yapılmış olan bu kale oldukça dikkat çeken turistik bir yapıdır.
·         Zeus Mağarası
Bu mağara Dilek Yarımadası’nın girişinde yer almakla birlikte eşsiz bir güzelliğe sahiptir. Buz gibi pırıl pırıl sularında yüzmeden buradan ayrılmayın.
·         Davutlar Plajı
Davutlar beldesi Kuşadası’nın en muhteşem plajlarına sahiptir. Masmavi Ege’yi selamlayıp yemyeşil ormanlarında yürüyüş yapmak ve denize girmek eşsiz bir deneyim olacaktır.
Kuşadası Otelleri
·         Royal Palace Kuşadası Hotel
Denize 1 km uzaklıkta olan, muhteşem görünüme sahip bu otelde konaklamak oldukça lüks bir tatil geçirmeniz anlamına gelecektir. Kuşadası’nın en pahalı otellerinden olan Royal Palace verilen paranın hakkını vererek eşsiz bir tatil geçirmenizi sağlayacak.
·      Mor Suit Otel
Kuşadası’na en uygun bütçe ile gitmek isteğindeyseniz o halde Mor Suit sizlere konfor ve güler yüzü ile merhaba diyecektir. Kadınlar Plajına sadece 150 m mesafede olup otelde yüzme havuzu da bulunmaktadır.
            Kuşadası, tarihe tanıklık etmiş yapıları ve muhteşem manzarası ile sizleri bekliyor. Yüzlerce otel ve konaklama imkanı ile bu eşsiz beldeye mutlaka gitmelisiniz.
İmbat Otel (Kuşadası, Türkiye)



29 Ekim 2015 Perşembe

İstinye Park Nerede Nasıl Gidilir ?

İstinye Park Nerede
İstinye Park
İstanbul ili sınırlarında Sarıyer ilçesinde olan İstinye Park 2005 yılında tamamlanarak hizmete sunulmuştur. 270 metrekare inşaat alanı bulunan alışveriş merkezinde yaklaşık 280 dükkan ve mağaza bulunmaktadır.
Toplamda 147 farklı markanın hizmet verdiği İstinye Park hizmet sumaya başladığı günden bu yana kullanıcılardan büyük rağbet gören İstanbul'un önemli alışveriş merkezlerinden biridir.
İstinye Park'a Nasıl Gidilir
İstanbul'un merkezi konumlarına yakın olan İstinye Park'a gitmek için birçok alternatifiniz bulunuyor. İstinye Park otobüs durağından geçen 29B FSM - 4. Levent, 29P Poligon Mah. - 4. Levent Metro, 29Ş İstinye Dereiçi - Şişli, 40B Sarıyer - Beşiktaş, 42 Bahçeköy - 4. Levent Metro hatları ile giriş kapısında inebilirsiniz.
Ayrıca girişe 350 metre uzaklıkta olan Borsa durağından geçen 59A İstinye Dereiçi - Şişli ve 22RE Reşitpaşa - Kabataş hattını kullanabilirsiniz.
Ayrıca İstinye Park'a 300 metre mesafede olan İTÜ Sarıyer durağından 29 Pınar Mah. - 4. Levent metro hattı kullanılmakta.
İstinye Park'a gitmek için minibüs kullanmak isterseniz İstinye- Beşiktaş ya da Tarabya - Beşiktaş hatları tercih edilebilir.
İstinye Park servisleri ise 12:00 ile 14:00 arasında sürekli olarak Oto Sanayi ve İTÜ duraklarından kalkmaktadır.

Yunan Adalarına Giriş Vize İşlemleri

Yunan Adalarına Giriş Vize İşlemleri
Tatil seçeneklerinizin içine farklı alternatifleri de eklemeniz için sizlere farklı bir önerimiz olacak. Bu tatilinizde kısa bir Yunan Adaları turu yapmak istemez misiniz? Evet, hepiniz Yunan Adalarının ne kadar ender ve farklı turistik yerler olduğunu mutlaka duymuşsunuzdur. Şimdi ise bizler için çok daha cazip bir hale geldi. 2014 yılında Yunan hükümetinin aldığı bir karar bir karar ile Türkiye ve birkaç ülkeye daha Yunan adalarında kapıda vize uygulaması başlatıldı.
Bu ne demek olur diye sorarsanız hemen açıklayalım. Yunan Adaları için artık uzun Schengen vize işlemlerini yaptırmanıza gerek kalmadan basit bir şekilde kapıda vize uygulamasından yararlanabilirsiniz.
Genellikle bir tur şirketi ya da sizi oraya götürecek olan yetkili kişiler tarafından da yapılabilecek olan işlemlerde sizin çok fazla bir evrak hazırlamanız gerekmiyor.
Yunan Adaları için kapıda vize uygulamasında gerekli olan evraklar ise şu şekilde; öncelikle güncel tarihli ve geçerli bir pasaportunzun olması elbette ki ilk şart. Pasaportunuzun genel bilgiler olan resimli bölümünün okunaklı çekilmiş bir fotokopisini hazırlayınız. Ardından arka fonu beyaz 2 adet vesikalık fotoğraf gerekiyor. Ayrıca gideceğiniz gemiye ait gidiş dönüş biletleriniz ile otel rezervasyonunuz hazır olmalı. Bu tip işlemleri zaten acenteniz halledecektir. Tüm bunların haricinde güncel hesap özetinizin olduğu banka şubenizden alınmış ve hesap işlemleriniz ile ilgili ekstre yada hesap cüzdanı almalısınız. Bu evraklarınızın tamam ise vize başvuru formunu doldurmanız ve imzalamanız yeterli olacaktır.
Peki, bu işin bize maliye nedir diye soracak olursanız; genellikle vize işlemleri için 0- 12 yaş grubu ücretsiz ve evraksız iken yetişkinler ve 12 yaş üzerinde ki çocuklar için sadece 60 EURO kişi başı ücret alınmaktadır. Sizlerde artık farklı bir alternatif olan Yunan adalarına kolayca seyahat edebilir ve özel bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz.
Rodos

Sakız Adası

Santorini

Mykonos

Yat Kiralama Nasıl Yapılır

Yat Kiralama Nasıl Yapılır
Tekne turlarını seviyor ve kendinize ait bir tekneniz yok ise üzülmelinize gerek yok. Ülkemizde artık farklı firmalar bünyelerinde bulunan yatları personeli ile ya da personelsiz olarak kiraya veriyorlar. Kısa ve uzun süreli olarak yat kiralamak istediğiniz bu tip bir hizmeti belirli bir bedel karşılığında sizlerde alabilirsiniz. Özellikle yat kullanma yani kaptanlık sertifikanız var ise sizlerde yatınızı kiralayıp istediğiniz şekilde denizde tatilinizi yapabiliyorsunuz. Ancak yatçılığı bilmiyorsanız üzülmenize de gerek yok. Kiralama firmaları personelli olarak da sizlere yat kiralama hizmeti sunuyor.

Yat kiralama fiyatları ise birçok etkene göre değişkenlik göstermekte. Yat kiralama işlemini yapacağınız yer, yatın teknik özellikleri, hangi aylarda kiralama yapacağınız ve ne kadar süreliğine kiralayacağınıza bağlı olarak değişim gösteriyor. Bu neden ile kiralama yapacağınız zaman yat kiralama firmaları ile birebir görüşmeniz fayda vardır.
Yat kiralama biraz daha büyük ölçekli bir işlem olduğu için firmadan firmaya da değişen bazı kuralları kapsamaktadır. Bu neden ile kiralayan ile firma arasında belirli menfaatlerin korunması amacı ile bir sözleşme yapılmaktadır. Bu tip sözleşmelerin en belirgin özelliği ise yatın sadece kiralayan tarafından özel tatil ve gezi amacı ile kullanılmasıdır. Hiçbir şekilde kiraladığınız yat ile ticaret ve taşımacılık yapamazsınız. 


Kiralama sözleşmesi yatın teslim alınacağı, teslim edileceği şartları belirleyen yazılı bir akittir. Hem sizlerin hem de yat sahibi firmanın zarar görmemesi ve kanunlar önünde sıkıntı yaşanmaması amacı ile düzenlenmektedir. Fiyat, süre ve ilgili alanlar doldurulduktan sonra her iki taraf tarafından imzalanarak sözleşme yapılmış olur. 

Sizler de denizde kendinize ait bir yatta tatil yapmak için bu tarz bir alternatifi değerlendirebilirsiniz. Özellikle yaz aylarında farklı yerler görmek ve denizden seyahat etmek oldukça hoş ve farklı bir tatil alternatifi olabilir. 

Vip Yat Kiralama


Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey

Uçak Korkusu
Dünya genelinde her 10 kişiden birisinin yaşadığı ve yaşayabileceği uçak korkusu ciddi bir kontrol kaybet korkusu ile beslenmektedir. Bu korkuyu yaşayan insanların tüm diğer dışa vurulan ya da hissettiği korkuların altında yatan tek sebep kontrol kaybıdır. Bir aracın kontrolünüz dışında olması ve onun uçan bir araç olması bazı insanları ciddi olarak gerer. Ancak bu korku ile başa çıkma yöntemleri de yok değildir.

Uçak Korkunuzu Yenmek İçin Yapabileceğiniz 10 Şey
  •        Hava boşlukları genellikle insanları tedirgin eden en büyük uçuş sorunlarındandır. Öncelikle bunların ciddi bir sorun olmadığını ve doğal bir durum olduğunu bilmelisiniz. Araç ile kasisli bir yolda seyahat ettiğinizi ve zarar görmediğinizi düşünün. Bu da benzer bir durumdur ve can güvenliğinizi tehlikeye atmaz.
  •     Yüzlerce kişinin tek seferde havada taşındığı araçların ne kadar güvenli olması gerektiğini herkes tahmin eder. Öncelikle bindiğiniz uçağın basit nedenler ile düşmeyeceğini ve onun güçlü bir araç olduğunu artık kabul edin.
  •          Basit bir online hava radar istasyonu sitesine giriş yapın. Anlık olarak havada ki uçan tüm uçakları bu sitelerde görebilirsiniz. İnanın ilk anda gözlerinize inanamayacağınız bu uçakların hepsi havada… Yani dünyamızda her saat milyonlarca uçuş gerçekleşmekte. Bu yüzden sizlerde güvenli şekilde uçan bu uçaklarda olduğunuzda sorun etmenize gerek yok.
  •          Kötü uçak kazaları ve arkadaşlarınızın anlattığı abartılı kötü uçuş deneyimlerini bir yana bırakarak biraz olumlu şeyler düşünün. Bu tip konuları kafanızdan uzaklaştırın.
  •         Fobilerimiz beynimizi kemiren küçük böceklere benzer. Bu yüzden aklınızdan geçen o seslere kulak asmayın farklı şeyler ile ilgilenin.
  •        Bu korkunun tamamen yapay kasılmalara neden olduğu zamanlarda, kontrolü elinize alın ve bazı kaslarınızı kasıp açarak beyninizin sizi yönetmesini durdurun.
  •         Derin bir nefes alın ve yavaş bir şekilde sistemli olarak bırakın. Bu şekilde beyninize kan daha çok gider ve daha farklı duygular hissedersiniz.
  •           Sorununuz çok ciddi boyutta ve uçmak sizin hayatınızın bir parçası ise; havacılık eğitimi alarak konuya yaklaşımınızı değiştirebilirsiniz.
  •        Psikolojik destek alarak sorunun başladığı noktalar test ya da hipnoz yöntemleri ile belirlenerek müdahale edilebilir
  •       İlaç yöntemi ise sıkça kullanılan ve faydası olan bir durumdur. 

27 Ekim 2015 Salı

Mekke’de Gezi Ziyaretleri

Mekke’de Gezi Ziyaretleri
            Mekke, dini bir vazife olan Hac görevinin merkezi olan eşsiz ruhani bir boyuta sahip şehirdir. Bu topraklara ayak basabilmek ve bu kutsal vazifeyi yerine getirebilmek için her yıl milyonlarca kişi buraya akın etmektedir. Hz. Muhammed (S.A.V)’ın doğup büyüdüğü bu kutsal toprakları ziyaret etmek isteyenlerin mutlaka görmesi gereken mübarek ziyaret yerleri bulunmaktadır.
  •                Kabe


Müslümanların kıblesi olarak belirlenmiş olan Kabe Mekke’de bulunan ve oldukça kutsal olan merkezdir. Kabe etrafında dönülerek Hacı adaylarının tavaf görevi yerine gelmektedir.
  •            Arafat

Arafat; Rahmet Dağı anlamına gelmektedir. Cennet’ten ayrıldıktan sonra, Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yeryüzüne geldiği ve birbirleri ile ilk kez buluştukları yerdir. Bu yerde Hacı adayları bir diğer görevleri olan Vakfe görevlerini yerine getirirler.

  •            Hz. Muhammed (S.A.V.) Doğduğu Ev
Son Peygamber olan Hz. Muhamed(S.A.V.)’in dünya’ya geldiği evdir. Ziyaret edilecek olan bu ev artık kütüphane olarak kullanılmaktadır. Ayrıca Peygamber’in ağaç beşiği de hala evde sergilenmektedir.
  •              Hira Mağarası
Hira Dağı üzerindeki Hira Mağarası, İslamiyet’in temellerinin atıldığı mağaradır. Bu mağarada Hz. Muhammed ( S.A.V.)’e ilk vahiy gelmiştir. Bu nedenle oldukça kutsal bir yer olarak ziyaretçi akınına uğramaktadır.
  •            Mina Şeytan Taşlama
Hacı adaylarının görevlerini tamamlamak adına Mina alanına gelmektedirler. Kurban Bayramı’nın ilk 3 günü Akabe Cemresi, Küçük Cemre ve Orta Cemre olmak üzere 3 tane temsili şeytanı taşlarlar. Bu görev ile şeytanı lanetlemiş olurlar.
  •            Müzdelife
Allah (C.C)’a en fazla yaklaşılan bu yer, Arafat ile Mina arasında yer almaktadır. Hacı adayları Arafat görevlerinden sonra bu bölümde Vakfe yapmaktadırlar.
  •          Cennet-ül Mualla Kabristanı
Bu kabristan İslamiyet için savaşmış, öncülük etmiş, inanmış kişilerin mezarlarından oluşmaktadır.
            Kutsal topraklara yapılacak olan gezi ziyaretleri, manevi huzur ve dini açıdan görevleri yerine getirme imkanı sağlamaktadır. Bu nedenle Mekke ziyaretleri oldukça kutsaldır.


21 Ekim 2015 Çarşamba

Eyfel Kulesi Nerede Nasıl Gidilir ?

Eyfel Kulesi Nerede
 
Eyfel Kulesi

Dünyaca ünlü olan Eyfel Kulesi Fransa'nın sembolü niteliğindedir. Fransa'nın Paris şehrinde yer alan Eyfel Kulesi'nin asıl yapım amacı Fransız Devrimi'nin 100. yıl kutlamaları için düzenlenen Expo 1889 Paris Fuarı'na girş kapısı olarak planlanarak inşa edilmiştir. Yapımı iki yıl sürmüştür. Sonrasında tüm dünyada Fransız Devrimi gerçekleşmiş ve Paris'in simgesi olarak kalmıştır.  
İnşasında yaklaşık 3 bin işçi çalışmış ve 18.038 parça demirin birleştirilmesi sonucu inşa edilmiştir. 

Eyfel Kulesi'ne Nasıl Gidilir

Eyfel Kulesi Google Maps
Ankara ile Paris arası 3.266 kilometredir. Araç ile Anadolu otoyolu takip edilerek sırası ile Bulgaristan, Bosna Hersek, Slovenya, Almanya'nın kuzey batısı üzerinden Fransa'ya geçilebilir. Hiç mola vermeden 32- 33 saatlik bir yolculuk ile Paris'e ulaşabilirsiniz.
Bunun yerine uçak ile ülkemizin değişik noktalarından İstanbul aktarmalı olarak da gidebilirsiniz. Uçak ile Paris seyahati Almanya aktarmalı olarak gerçekleştirilen uçuşlar ile yapılıyor. Bu şekilde bir yolculuk ile yaklaşık olarak 5 saatte Paris'e ulaşabilirsiniz.
*|* İstanbul Paris A4 üzerinden Arabayla yaklaşık 27 saat Trafiksiz 25 saat , A6 ve A4 üzerinden 28 saat 

*|* (Türkiye) İstanbul - Paris (Fransa) Uçak ile yaklaşık 2 saat 40 dakika.